Emir Spahić i Omer Toprak – Leverkusenov duo za pobjede

Tri poraza u nizu zabilježio je tim Bayera iz Leverkusea bez našeg Emira Spahića koji je kažnjen zbog crvenog kartona na utakmici protiv Borussije Dortmund.

Po povratku bh. reprezentativca u tim Apotekari su se vratili na pobjednički kolosijek i u svoju korist riješili dva derbija, prvo onaj protiv Ibiševićevog Stuttgarta, a potom u petak protiv Borussije M’gladbach u meču u kojemu je Spahić posebno dokazao koliko je važan za svoj tim.

Sami Hyypia ove sezone koristio je usluge tri stopera, a u najviše slučajeva odlučivao se za Omera Topraka i Emira Spahića. Nijemac turskog porijekla svojim igrama u posljednje vrijeme na razmišljanje je dao selektora Joachima Loewa.

Na 16 od 29 mečeva Leverkusena Hyypia se odlučivao za Emira Spahića i Topraka i to listom na najvažnijim utakmicama kakve su bile protiv Bayerna, Manchhester Uniteda, Gladbacha i Dortmunda.

CentralnoGrijanje

Treći stoper Philipp Wollscheid igrao je u osam navrata sa Omerom Toprakom i četiri puta sa Emirom Spahićem, i to u većinom manje važnim utakmicama, odnosno kada jedan od pomenute dvojice nije imao pravo nastupa.

Odbrana Bayer Leverkusena izuzmemo li lidera Bayerna, najbolja je u Bundesligi sa samo 20 primljenih pogodaka.

(sportsport.ba)