Eko-ronilačka grupe invalida osvojila 3.mjesto na međunarodnom takmičenju u podvodnoj fotografiji

Eko-ronilačka grupe invalida osvojila 3.mjesto na međunarodnom takmičenju u podvodnoj fotografiji

RSD Sloboda

U Beloj Crkvi u Srbiji tokom vikenda, 12. i 13. septembra 2020 .godine održano je međunarodno takmičenje u podvodnoj fotografiji “ UWP FRESH BELA CRKVA 2020”.  

Takmičenje se odvijalo  u dvije kategorije, kompakt aparati i DSLR. Učešće na ovom takmičenju su uzeli klubovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a zbog globalne epidemiološke situacije i odziv takmičara je bio lošiji nego prethodnih godina.

RMU Banovići

“U uslovima veoma loše vidljivosti bilo je izuzetno teško napraviti dobru fotografiju. Domaći takmičari su se najbolje snašli i ostvarili i najbolji rezultat. U ukupnom plasmanu 1. mjesto je pripalo  Klubu podvodnih aktivnosti  “Bela Crkva” iz Bele Crkve,  2. mjesto Ronilačkom klubu “Roniti se mora” također iz Bele Crkve, dok je 3.mjesto pripalo Eko-ronilačkoj grupi invalida iz Lukavca. Mi se također zahvaljujemo općini Lukavac koja je finansirala odlazak naših članova na takmičenje u Belu Crkvu”, kazao je  Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac

Nagradu za “Best of show” fotografiju osvojio je Miodrag Bajčetić iz Ronilačkog kluba “Danubius Spasilac” iz Novog Sada.