Dževad Korman se vraća na funkciju direktora Uprave policije MUP –a TK?

Dževad Korman se vraća na funkciju direktora Uprave policije MUP –a TK?

RSD Sloboda

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela zaključak kojim od Kantonalnog pravobranilaštva traži da povuče žalbu izjavljenu na presudu Općinskog suda u Tuzli od 15. januara 2021.

S obzirom na to da nema posebnog razloga, osnova niti interesa osporavati dispozitiv predmetne presude, te izražava spremnost da nakon potvrde pravosnažnosti i izvrši predmetnu presudu – saopšteno je danas iz Odjela za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Iz navedenog saopštenja se ne može zaključiti na koji se presudu odnosi danas doneseni zaključak. Međutim poznato je da je Općinski sud Tuzla 15. januara 2021. godine izrekao prvostepenu presudu u korist Dževada Kormana bivšeg direktora Uprave policije MUP –a TK koji je tužio Vladu TK za nezakonitu smjenu.

Sud je naložio da Vlada TK Kormana vrati na radno mjesto direktora Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona u roku od 15 dana od donošenja presude.

Za pretpostaviti je da Vlada TK ovim zaključkom otvara put nesmetanog povratka Dževada Kormana direktora Uprave policije MUP –a TK.

(RTV Slon)

Objavljeno u: