Duga kosa – jeli vrijedno truda?

Duga kosa oduvijek je bila simbol ženstvenosti i elegancije te je često i simbol ženske ljepote. Kratkokose žene nekada su bile vrlo rijetke, no iako se danas trendovi mijenjaju i kratka kosa nije više iznenađenje, teško da će ikada kratkose prevladati. Zašto je tako? Zašto se mnoge dame ne mogu odreknuti duge kose?

Bitno je imati na umu da ukoliko imate dugu ili pak puštate svoju kratku kosu, posao nije ni malo jednostavan – od redovitog pranja i dugotrajnog sušenja, preko maski za kosu i pakunga do zamornog raščešljavanja i redovitog šišanja vrhova. Ovako nabrojeno uistinu izgleda kao prava muka, no kladimo se da se većina dugokosih dama ne bi složila kako je njega duge kose nešto što iziskuje toliko truda i vremena. Naravno, ako imate dugu kosu od pamtivijeka, ovo vam neće predstavljati problem, no ako se tek spremate na puštanje, svakako razmislite jeste li svjesni što sve dolazi s dugom kosom u paketu.

No kako ne bi bilo da zagovaramo kratke frizure, navest ćemo i neke nepobitne prednosti duge kose – osim što je muškarcima neodoljiva, svaka je na svoj način posebna i zanimljiva te postoji pregršt različitih frizura kojima možete eksperimentirati i tako nikada ne dosaditi ni sebi ni drugima.

CentralnoGrijanje

Dakle, ukoliko ste jedna od onih koja dugu kosu njeguje redovito i bez muke, više radi sebe nego radi drugih, i ako se uistinu osjećate lijepo s njom, nemojte je ošišati – sigurno na vama izgleda prekrasno.

(frizure.in)