„DRŽAVNI LOPOV“ večeras u Narodnom pozorištu Tuzla

0
108

U organizaciji Udruženja dramskih umjetnika „Talikja“ Tuzla, večeras sa početkom u 19,30 sati u Narodnom pozorištu Tuzla bit će odigrana 300-ta jubilarna predstava „DRŽAVNI LOPOV“ Fadila Hadžića u režiji Tomislava Krstića.

 Kada su se krajem prošlog vijeka, 1996. godine, glumci Milenko Iliktarević, Nenad Tomić i Rešad Barčić zajedno sa Tomislavom Krstićem upustili u avanturu zvanu DRŽAVNI LOPOV nisu ni sanjali da će ovoliko dugo trajati. Ali eto, kako i oni sami kažu: Desilo se.

U ovoj godini se dešava da DRŽAVNI LOPOV puni 18 godina na daskama koje život znače, i može se pohvaliti da je do svoje punoljetnosti proputovao cijelu Bosnu i Hercegovinu, navratio je i u susjedne zemlje Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru, a skoknuo je i do Mađarske.

Gdje god je stigao, glumački trio je dočekivan i ispraćan gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Zapravo, sve što se dešavalo u ovih 18 godina dešavalo se zbog publike. Zbog publike su ušli u ovu avanturu, zbog publike su u njoj i zbog publike će je i nastaviti.

Glumci Milenko, Nešo i Rešo pozivaju sve svoje prijatelje, sve zaljubljenike pozorišne umjetnosti da dođu na 300-to izvođenje DRŽAVNOG LOPOVA u Narodno pozorište Tuzla, večeras u 19,30 sati i da zajednički upotpune ovaj nesvakidašnji jubilej.

(Objektivno.ba)