Država konačno preuzela Aluminij

0
94

Erdal Trhulj, ministar industrije, energetike i rudarstva FBiH, gostujući u Dnevniku TV1, govorio je o mostarskom preduzeću “Aluminij” i velikom uspjehu Vlade Federacije na čelu sa premijerom Nikšićem koja je nakon dugi niz godina , konačno preuzela upravljanje u ovoj kompaniji.

O izboru prvog čovjeka ove kompanije je rekao:

“Sigurno da je jedan od procesa završen jer je vrlo važno ko se nalazi na čelu jedne takve kompanije. Rezultati rada ovog preduzeće u protekle tri godine akumulirali su orgomne gubitke. Međutim, Vlada FBiH je bila odlučna da pomogne u iznalaženju rješenja, da se u toku ove godine izvrši stabilizacija preduzeća i da Aluminij naredne godine krene onako kako je nekada radio, te da zaista bude pogon razvoja cjelokupne Hercegovine i FBiH.

Drago mi je da je predsjednik ove kompanije jednoglasno izabran. Kažu da ovaj kandidat nije politički opredijeljen, nego da je opredijeljen struci, što je ozbiljan pozitivan znak.”.

Ko je uništio ovaj nekad  uspješni gigant i napravio  jednu posrnulu kompaniju treba da konačno ispitaju nadležni organi ove zemlje.

(Vijesti.ba)