Donald Trump: “Ne samo da sam pametan, ja sam genije!”

0
48

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je izvještaje u kojima se propituje njegovo mentalno stanje. O tome se, naravno, oglasio i na Twitteru.

Američki predsjednika kaže da nije samo pametan, nego je genije. Vrlo stabilan genije.

“Sada kada se, nakon godine intenzivnih istraživanja, pokazalo da je ruska umiješanost u američke izbore totalna laž, demokrati i mainstream mediji počeli su vrištati o mojoj mentalnoj nestabilnosti i inteligenciji. Kroz cijeli svoj život, moje dvije najveće prednosti su bile to što sam mentalno stabilan i jako pametan. Pokvarena Hillary Clinton također je pokušala igrati na tu kartu, a kao što svi znamo, to nije dobro završilo. Od uspješnog biznismena, preko TV zvijezde, do predsjednika SAD-a, iz prvog pokušaja. To ne znači da sam samo pametan, nego genije. I to vrlo stabilan genije”, zaključio je Trump, prenosi “Faktor“…

Trumpova samoanaliza uslijedila je objave knjige “Fire and Fury” Michaela Wolffa. Autor je sumnjičav spram Trumpove sposobnosti da obavlja funkaciju predsjednika.

Autor knjige čak tvrdi, u razgovoru za “BBC”, da bi njegova otkrića mogla okončati Trumpov mandat u Bijeloj kući.

Zaključci nastali na osnovu izjava saradnika sadašnjeg američkog predsjednika prikupljeni u knjigu “Fire and Fury: Inside the Trump White House” (Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće) govore da Trump nije sposoban obavljati dužnost i da je to sada prilično prihvaćeno stajalište.

-Mislim da je jedan od zanimljivih učinaka ove knjige do sada taj da je ‘car gol’- rekao je Wolff.

(Haber)