Dodjela MTV Movie nagrada 13. aprila

0
115

Poznata kao jedinstvena i zabavna “2014 MTV Movie Awards” će još jednom upriličiti filmsku noć za pamćenje spajajući muzičku srž MTV mreže s čudom i čarolijom komedije, drame i avanture.

Dodjelu će voditi Emijem nagrađeni voditelj emisije “Late Night”, Conan O’Brian, a prenosit će se UŽIVO na MTV kanalu u noći između nedjelje na ponedjeljak, 13/14. aprila, iz dvorane Nokia Theatre L.A. u Los Angelesu.

Pre-show počinje u 02.30, a odmah nakon toga, od 03.00 počinje ceremonija dodjele nagrada.

Filmovi “American Hustle” i “The Wolf of Wall Street” vode sa po osam nominacija svaki.

Slijede ih “The Hunger Games: Catching Fire” sa sedam i “We’re the Millers” sa šest, dok filmovi “12 Years a Slave”, “Anchorman 2: The Legend Continues”, “Dallas Buyers Club”, “The Hobbit: The Desolation of Smaug” i “This is the End” imaju po četiri nominacije.

Pored voditelja Conana O’Briana, zvijezde večeri bit će Channing Tatum, koji će biti odlikovan MTV Trailblazer (MTV Predvodnik) nagradom i glumac i producent Mark Wahlberg, ovogodišnji dobitnik MTV Generation nagrade.

Bit će upriličeni i sjajni muzički nastupi najaktuelnijih zvijezda. Eminem i Rihana, premijerno će uživo izvesti njihov hit “Monster”, Ellie Goulding će nastupiti sa pjesmom iz filma “Divergent” – “Beating Heart”.

Bit će emitirane do sada nikada emitovane scene iz hit ostvarenja “X-Men: Days of Future Past”,  kao i filma “The Amazing Spider-Man 2™” te “The Fault In Our Stars”, najavljeno je danas.

(Fena)