Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju, tvrtka izbrisna iz registra

0
141

Iako su danas iz Ministarstva prometa i veza RS-a potvrdili da je Javno poduzeće “Aerodrom Trebinje” još prije više od godinu dana prestalo s radom, a od 1. siječnja 2014. godine izbrisano iz registra gospodarskih subjekata, entitetski predsjednik Milorad Dodik tvrdi da nije odustao od izgradnje tog aerodroma.
-Naša je ideja da tamo napravimo aerodrom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje – ustvrdio je u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Po njegovom mišljenju, to je ostalo jedino od ranijih obećanja “velikih projekata”.

-Imamo razgovore s nekim ljudima. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme tamo imati konkretne aktivnosti i uraditi aerodrom – ustvrdio je.

S druge strane, povodom pojavljivanja u javnosti informacije o prestanku s radom Javnog poduzeća “Aerodrom Trebinje”, Ministarstvo prometa i veza podsjeća da je Vlada RS-a u Ekonomskoj politici za 2013 godinu donijela niz mjera radi premašivanja i ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize i da je jedna od predloženih mjera i pripajanje “Aerodroma Trebinje” a.d. poduzeću za usluge u zračnom prometu “Aerodromi Republike Srpske” a.d. Banja Luka.

U proračunu Republike Srpske za 2013. godinu nisu bila planirana sredstva namijenjena Javnom poduzeću “Aerodrom Trebinje”.

Od 1. siječnja 2014. godine, na snagu je stupila odluka Gospodarskog suda u Banjoj Luci o brisanju iz Registra gospodarskih subjekata, a Nadzorni odbor JP “Aerodrom Trebinje” a.d Trebinje je 6. veljače 2013. godine pokrenulo aktivnosti na spajanju uz pripajanje s poduzećem “Aerodromi Republike Srpske” a.d. Banja Luka.

-Dakle, nakon provedenih procedura i donošenja odluke Gospodarskog suda u Banjoj Luci, ovo poduzeće je i službeno izbrisano iz Registra gospodarskih subjekata, nakon što je s radom prestalo prije više od godinu dana – stoji u priopćenju resornog entitetskog ministarstva.

(Fena)