“Dm-drogerie markt” povukao iz prodaje sporne kašice

0
19

“Dm-drogerie markt” iz predostrožnosti je povukao iz proizvodnje “babylove” eko kašice jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja do petog jula 2019. godine.

“Prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži hlor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti hlora”, saopšteno je.

Kupci koji su kupili proizvod s tim datumom, mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

Kako je saopšteno iz “dm drogerie markt”, ostaci hlora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe hlorisane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica.

Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi, te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu.

(Haber)