Dječak iz Zavidovića se još bori za život: Htio upaliti agregat kad je nestalo struje!

0
117

Šesnaestogodišnji dječak M. K. iz Zavidovića koji je na samom početku poplava dovezen u bolnicu sa teškim opekotinama i dalje je u teškom stanju, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Smješten je na Kliniku za rekonstruktivnu i palstičnu hirurgiju u Sarajevu, a opekotine je, kako saznajemo, zadobio kada je pokušao upaliti agregat.

Muamera Šehić, portparolka Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) rekla je da je dječak na aparatima.

– Dječaj još uvijek je u izuzetno teškom stanju i životno je ugrožen. Ljekari se bore za njegov život. Intubiran je i diše uz pomoć aparata, kazala je Šehić.

Kako je Patria saznala dječak M.K. iz Zavidovića pokušao je upaliti agregat, jer su usljed poplavnog talasa ostali bez električne energije.

Nakon što je nasuo benzin u agregat i pokušao ga upaliti, došlo je do stravične eksplozije od kojih je zadobio velike opekotine.

Odmah je dovezen u Urgentni centar Kantonalne bolnice Zenica, ali je zbog ozbiljnosti povreda helikopterom hitno prebačen na UKCS.

Kako saznajemo, više od 65 posto njegove kože je pod opekotinama, a nastradali su respiratorni organi, piše Patria.