Direktor privatne firme u Bužimu “halalio” svim dužnicima novac koji duguju

0
53

Direktor privatne firme I-Mibag iz Bužima Izet Pajalić odlučio je svim dužnicima prema njegovoj firmi od 31. decembra 2017. godine oprostiti sva dugovanja.

Na vratima poslovnih prostorija na adresi Konjodor bb u Bužimu istaknuto je obavještenje u kojem piše: “Svi kupci koji su imali dugovanja prema firmi I-Mibag od 31. decembra 2017. godine više nisu dužni“.

 

Direktor privatne firme u Bužimu “halalio” svim dužnicima novac koji duguju

S obzirom na to da je riječ o poslovnom potezu koji nije toliko čest u BiH odlučili smo kontaktirati direktora bužimske firme Izeta Pajalića koji nam je potvrdio da je odlučio ‘halaliti’ ljudima novac koji duguju.

Tačno je, to smo danas odradili i ja sam te novce halalio svojim kupcima. Tu je bilo ljudi koji su dugovali dvije ili tri godine, a iskreno traženjem novca taj dug se ne može zatvoriti“, rekao je Pajalić.

On je rekao da je ova godina za njegovu firmu bila uspješna s obzirom na to da se ‘fino radilo‘ i da je jednostavno odlučio da tih par hiljada KM oprosti.

Inače, I-Mibag je firma registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za trgovinu, export-import i prijevoz roba.

(Radio Kameleon)