Dino Konaković, novi lider SDA

0
223

Elmedin Dino Konaković nekadašnji kapiten KK Bosna,danas zastupnik najjače bošnjačke stranke u Kantonu Sarajevo.

Sportisti rijetko idu u politiku ali Dino kao da je rođen za tako nešto. Korpulentan, riječit, sve je iskoristio u prednost nad ostalim zastupnicima u kantonalnoj skupštini. Uvijek spreman, baratajući činjenicama jednostavno druge baca u očaj a kod običnih gledalaca podsjetio je na slavne dane doktora Harisa Silajdžića. Nije bio vrhunski košarkaš ali je bio uzoran sportista, osvojio sa KK Bosnom kao igrač titulu prvaka 1999. godine a kao direktor kluba još dvije titule i jedan Kup BiH. Upravo ta pozicija direktora ga je donekle konfrontirala jer je navodno radio sa menadžerima i kumovao kako kažu, reći će Dino zlonamjerni,  padu Bosne koja se i dan danas ne može oporaviti. Nikada niko nije dokazao, pokazao neki papir koji bi potvrdio te navode ali uporno pojedinci koji ne mogu kod Dine da nađu bilo šta što bi ga moglo diskreditovati, ponavljaju da je “mutio” sa menadžerima te tako obični puk to ponekad i prihvati.

Kroz četiri godine bavljenja politikom nijedna mrlja, niti jedan ispad, perfektno ponašanje u zastupničkoj klupi Kantona Sarajevo, sa potpunom dominacijom znanja, pravila i svega što građani žele da znaju. Oštrim istupima prema pojedincima iz stranke kojoj pripada navukao je gnjev onih koji su se na račun politike obogatili. Traži obračun sa mafijom,kriminalcima u sopstvenim redovima, izlazi kao nijedan od političara pred novinare i daje izjave. Polako ali sigurno postaje čovjek kome se može vjerovati ali ga hipoteka oko KK Bosne jednostavno sputava. Možda bi trebao izaći i javno kazati sve što zna i sve što se dešavalo tih godina u KK Bosna. Fakat je i to da kad je napustio ovaj klub brod je počeo da tone. Javno nudi sve što mu nađu da je nezakonito dobio da vrati ili pokloni tvrdeći da o tome nema govora.

Dino Konaković je za kratko vrijeme skrenuo pažnju na sebe ali i prepao staru gardu u SDA koja mu “otvoreno” prijeti. Dino Konaković je rođen u Sarajevu 3. septembra 1974. godine. Završio Elektrotehničku školu, nakon karijere i fakultet sporta ali i školu sarajevskih ulica, koja je vrlo bitna za posao kojim se bavi. Pokušavajući da mu dodaju epitet novog bogataša jer pravi kuću na Poljinama, većina ne zna da je Dinin punac izuzetno bogat čovjek, da je u sretnom braku sa Martinom – Sairom Konaković i da zajedničkim snagama i nije neko veliko čudo napraviti kuću. Predsjednik je Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i kao takav doveo na klupu jednog od najboljih evropskih trenera a da to u “medijima” prođe kao normalna stvar. Ljubomora i zavist dio su ovog miljea, jer najviše neradnicima smeta kada je neko uspješan. Dino Konaković bi mogao postati prva perjanica predstojećih izbora, ukoliko “njegovi” iz stranke shvate da mladi trebaju da dobiju prednost nad starima. Ili će nam na liste opet postaviti stare,nemoćne i korumpirane političare.

(brzevijesti.ba)