Detalji pucnjave u Tuzli: Napadač čekao sa puškom u ruci?

U Tuzli ponovo pucnjava.  Dogodila u poslijepodnevnim satima na Sjenjaku i dvije osobe su povrijeđene.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Berizu Kabiloviću i Đaniju Elezoviću, koji su odmah prevezeni u UKC Tuzla. Kabilović je zadobio višestruke povrede nanesene vatrenim oružjem i primljen je u Prijemnu ambulantu Hirurgije UKC-a Tuzla, dok je  Elezović primljen u Prijemnu ambulantu Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla.

„U Univerzitetsko klinički centar Tuzla danas su primljena dva pacijenta inicijala B.K. i Đ.E. Oba pacijenta imaju povrede donjih ekstremiteta“, ističe Ersija Aščerić, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Kako saznajemo od očevidaca na licu mjesta, napadač je sa automatskom puškom u ruci, sakriven iza automobila, čekao Kabilovića i Elezovića, nakon čega je i počeo pucati na ove osobe. Nakon što su povrijeđeni, pokušali su, kako tvrde očevici, automobilom napustiti parking, te su stali nekoliko metara dalje, na mjestu gdje su i vidljive lokve krvi.

CentralnoGrijanje

„ U 12.45 sati operativni centar MUP-a TK je zaprimio prijavu da je od strane N.N. lica došlo do upotrebe vatrenog oružja. Napadač  se udaljio u nepoznatom pravcu, za njim se intenzivno traga , kaže  Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Kako tvrde neki od građana koji su se nalazili u blizini, osoba koja je pucala imala je na sebi pancirku, čekala je Kabilovića i Elezovića da se približe, ispalila nekoliko metaka u njihovom pravcu, a zatim se uputila u pravcu Bulevara. Povrijeđene je, navodno, u bolnicuprevezao slučajni prolaznik, a pripadnici policije vrše intenzivnu potragu za počiniocem.

(RTV Slon/ Foto: RTV Slon)