Deset velikih zvijezda koje su postale žrtve hakera

Slijedom posljednje šokantne hakerske “akcije” u kojoj je procurilo stotine fotografija hollywoodskih zvijezda, treba reći da ovakva zloupotreba privatnosti poznatih osoba nije novost, te da su se ovakvi slučajevi događali i u nedavnoj povijesti, doduše ne u ovako velikoj mjeri.

Ovo su neke od poznatih osoba koje su u zadnjih nekoliko godina postale žrtve hakera, prema izboru Celebuzz-a.

1. Paris Hilton

2005. godine internetom su procurili telefonski brojevi mnogih američkih zvijezda, među kojima je i poznata starleta Paris Hilton.

2. Julianne Hough

Na veliko razočaranje fanova, hakirani mobitel poznate sudionice “Plesa sa zvijezdama” sadržavao je samo prijateljske fotografije prijatelja i dečka.

3. Jessica Alba

Iako je bila trudna, hakere to nije spriječilo da objave njene golišave fotografije koje su se brzo proširile mrežom.

4. Sienna Miller

Veliki hakerski skandal koji je protresao Veliku Britaniju stavio je u prvi plan Siennu Miller kojoj do danas nije jasno ko je proširio priče koje su znali samo njeni bližnji.

5. Blake Lively

U kasno proljeće 2012. godine, nepoznati haker plasirao je golišave fotografije ove američke glumice. Nakon što je Lively objavila kako na slikama nije ona, haker je objavio još fotografija.

CentralnoGrijanje

6. Mila Kunis

Iako u mobitelu nije bilo njenih obnaženih fotografija, za njenog kolegu Justina Timberlakea to se ne može reći.

7. Scarlett Johansson

Nakon što su se njene obnažene fotografije proširile webom, FBI je intervenirao i promptno identificirao glavnog hakera.

8. Vanessa Hudgens

U martu 2012. hakeri su provalili u njezin Gmail račun i s njega “pokupili” golišave fotografije kao i jedan video uradak.

9. Jude Law

Prema BBC-u, ovaj engleski glumac neprekidno je hakiran od 2003. do 2006. godine. Iako je promijenio mobitel nije mu bilo jasno odakle javnost dolazi do informacija.

10. Olivia Munn

Iako su 2012. procurile u javnost, ova američka glumica i foto-model tvrdi da fotografije nisu njezine.

(brzevijesti.ba)