Dan prije tragedije Nail se posvađao s vjerenicom

Fudbaler Gradine Nail Mašić (20) preksinoć je, u kasnim večernjim satima, počinio samoubistvo vješanjem. Ovaj talentirani mladi nogometaš pronađen je obješen u garaži u blizini porodične kuće u Gornjim Moranjcima.

Susret u kafiću

Posljednji put iz kuće je izašao u petak oko 17.30 sati, a sve do subotnjeg prijepodneva niko od ukućana nije primijetio da se Nail nije vratio u svoju sobu niti su slutili da se dogodila velika tragedija.

Obješenog sina pronašla je majka Naila kada je, u subotu oko 9.30 sati, pošla do bunara po vodu koji se nalazi u unutrašnjosti garaže. Od silnog šoka Naila se onesvijestila, a prvi na lice mjesta stigao je njegov amidža Zijad.

– Kada sam čuo kako neko jauče, u prvi mah sam pomislio da se neko povrijedio. Pritrčao sam do garaže i zatekao moju snahu Nailu onesviještenu i bratića Naila kako visi obješen o jednu od greda. Brzo sam se popeo na naslagane vreće i skinuo bratića, ali, nažalost, već tada mi je bilo jasno da je njegovo tijelo beživotno – ističe Zijad Mašić.

Nakon njegovog poziva, ubrzo je na lice mjesta stigla medicinska ekipa Doma zdravlja Srebrenik, ali je, nažalost, ljekar samo mogao konstatirati da je mladić već mrtav. Iako iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, jedan od razloga zbog kojih je ovaj mladi fudbaler sebi oduzeo život mogao bi biti ljubavni problem.

– Dugo je bio u vezi s djevojkom Azrom iz Gradačca, s kojom se prije nekoliko dana i vjerio, tako da je sve ukazivalo na to da će njihova ljubavna priča imati sretan završetak. No, kada sam ga, dan prije tragedije, sreo u jednom od kafića u Srebreniku, bio je tužan, a na moje pitanje zbog čega je neraspoložen, samo je kratko odgovorio da se posvađao s djevojkom. Proveo sam još dva sata u kafiću s njim pokušavajući ga utješiti, govoreći mu da nije sve izgubljeno i da se pokušaju pomiriti – ispričao nam je njegov amidžić Emir Mašić.

Šok i tuga

CentralnoGrijanje

Prilikom naše posjete Gornjim Moranjcima pred kućom žalosti zatekli smo brojne komšije, rodbinu i prijatelje koji su došli da podijele tugu s porodicom preminulog mladića.

Njegova majka Naila nije bila u stanju bila šta prozboriti, a zbog prevelikog šoka u toku dana više puta morala je intervenirati medicinska ekipa Hitne službe Doma zdravlja Srebrenik.

Bio talentiran igrač

 

Šok, tuga i nevjerica prisutni su i u OFK Gradina Srebrenik, u kojoj je ovaj talentirani fudbaler i ponikao.

– S velikom tugom primio sam vijest da je jedan mladi život ugašen na tako tragičan način. Riječ je o jednom izuzetno talentiranom igraču, koji je u posljednjih desetak godina odrastao u Gradini sa svojim saigračima i nama, trenerima. Bio je omiljen među saigračima i ponajbolji igrač u svim selekcijama za koje je nastupao u posljednjih deset godina. Bio je jedan od glavnih igrača i u sjajnoj generaciji omladinaca Gradine koja je od 2010. do 2013. godine tri puta uzastopno bila prvak Omladinske lige BiH, grupa Sjever, a svima nama ostat će u sjećanju kao izuzetno nadaren igrač, čija je karijera, nažalost, prekinuta na ovako tragičan način – ispričao nam je njegov bivši trener Nermin Džanić.

Ugovor s timom iz Engleske

Da se radilo o izuzetno talentiranom fudbaleru, govori i podatak da je Nail Mašić s nepunih 18 godina postao član seniorskog tima Gradine, za koji je u sezoni 2012./2013. godine upisao i nekoliko premijerligaških nastupa. Pred njim je bila izuzetno blistava karijera, a, prema riječima njegovog amidže Zijada, već je bio potpisao ugovor s FC Njukasl iz Engleske, ali je, nažalost, prerana smrt prekinula sve njegove planove.

(Avaz.ba)