Damir Bećirović: Prava i jedina istina o raspuštanju općinskog odbora Demokratske fronte Tuzla

Damir Bećirović član Predsjedništva Demokratske fronte – Željko Komšić i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštinu BiH sa područja Tuzlanskog i Posavskog kantona, te Brčko Distrikta

Gospodine Bećirović, Vi ste član Predsjedništva Demokratske fronte – Željko Komšić sa područja Tuzlanskog kantona. Šta nam možete reći o radu DF- a na području Tuzlanskog kantona?

Kada govorimo o našem radu bitno je istaći da smo uz Sarajevo prvi počeli sa radom i formiranjem stranke, nekada u novembru 2012. godine. Od tada do danas prošli smo puno izazova, izborili se sa puno problema,  i isključivo iz vlastitih sredstava stvorili organizaciju koja broji preko 11.000 članova i djeluje na području čitavog kantona. Kako se približavaju izbori i broj novih članova se sve više povećava što je jedan od dokaza da građani žele promjene i da su siti praznih obećanja.

Često se spominju problemi i raspuštanje Opštinskog odbora Tuzla.

Opštinski odbor u Tuzli je raspušten nakon što smo došli do saznanja da se radi na organizovanom urušavanju Demokratske fronte – Željko Komšić u Tuzli. Ono što se mora naglasiti jeste da se radilo o ljudima koji su poslani iz SDP-a i koji su nažalost obnašali funkcije u vrhu stranke. Međutim, njihov plan se izjalovio i osujećene su njihove namjere da Demokratska fronta – Željko Komšić bude marginalna stranka na području Tuzle. Njihov jedini cilj je da i nakon izbora uspiju očuvati svoje uhodane javno – privatne poslove koji se godinama odvijaju uz krčmljenje budžetskih sredstava. U smjenjenom odboru je bilo i par osoba koje ni danas ne razumiju šta se događalo, kao i ljudi koji su na vrijeme prepoznali  pogrešne namjere pojedinaca i oni su i danas u strukturama stranke.

Dolaskom novog odbora, koji vodi Mirza Avdić, stvari su krenule u željenom pravcu tako da se, kada govorimo o tuzlanskoj organizaciji, radi o najbrojnijoj opštinskoj organizaciji Demokratske fronte – Željko Komšić u Bosni i Hercegovini!

Kakva je po Vašem mišljenju situacija u Tuzlanskom kantonu?

CentralnoGrijanje

Situacija je vrlo loša. Tuzlanski kanton se pretvorio u kanton koji sada ima preko 125.000 nezaposlenih, uništene privredne subjekte koji su nekada bili u javnom vlasništvu i u kanton čiji mladi svoja prva radna iskustva stiču u zemljama poput Iraka i Afganistana. Godinama je ovaj kanton rasturan od SDA i njenih kadrova, među kojima je i određeni broj presuđenih kriminalaca. Nakon zadnjih opštih izbora imali ste Vladu koju su većinom činili kadrovi SDP – a, koji su u najvećoj mjeri i doveli do toga da je spaljenja zgrada kantonalne Vlade i Opštine Tuzla. Moram spomenuti da smo dva dana nakon spaljivanja ovih objekata, imali pozive pojedinih načelnika i članova najužeg rukovodstva SDP – a TK koji su željeli da pređu u DF – Željko Komšić.

 Sada imamo kvazi ekspertnu Vladu koja se samo još dalje zadužuje i bavi kršenjem zakona. Radi se o vladi koja je zajednički projekat  SDP – SDA i koja zabija preostale eksere u mrtvacki sanduk Tuzlanskog kantona. Takva situacija se može promjeniti samo radikalnim rezovima i možda grubo zvuči, tjeranjem uposlenika institucija, prvenstveno onih koji rade u tužilaštvu i sudstvu, da napokon počnu raditi svoj posao.

Gospodine Bećirović, šta Demokratska fronta – Željko Komšić očekuje od izbora i Vi sami ste nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH koja pokriva područje Tuzlanskog i Posavskog kantona, te Brčko Distrikt.

 Demokratska fronta – Željko Komšić će u svakom slučaju biti pobjednik ovih izbora!  Nastupamo čisti i bez budžetskih sredstava. Borimo se protiv stranaka koje 20 godina kradu ovu zemlju i protiv stranaka koje su pokušale da za četiri godine ukradu više nego njihovi prethodnici za 20. Na njihove bezočne laži i podmetanja odgovorićemo jednostavnim pitanjima: Dokažite porijeklo vaše imovine? Koliko javnih preduzeća ste uništili? Koliko tendera ste namjestili? Koliko ljudskih sudbina ste zapečatili?

Svjesni smo u kakav projekat smo ušli, svjesni smo da ćemo,  pogotovo u Tuzli, biti izloženi  beskrupuloznim napadima lažnih socijaldemokrata,  koji  na žalost iskrenih članova SDP – a, upravljaju njihovom organizacijom i koji su čim su izmolili fotelje u Sarajevu zaboravili Tuzlu i njene građane. Svi oni koji žele odlučne promjene i radikalan obračun sa anomalijama koje opterećuju naše društvo, neka 12. oktobra izađu na birališta i svoj glas daju onima koji zagovaraju zemlju u kojoj ćemo svi imati iste šanse.

(Press DF-a)