Dačić: Zemlje Balkana povezuje samo interes

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Londonu da su zemlje Balkana svjesne da niko neće da ulaže u nestabilna područja i da je zajednički interes da se ekonomski povežu i tako ojačaju svoje pozicije. Dačić je u Londonu na konferenciji “Investiranje u zapadni Balkan”, koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/, predstavio rezultate Srbije u stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje.

On je istakao da su “priče o bratstvu među narodima i državama Balkana – prevaziđene, te da te zemlje sada povezuje interes”, prenosi ekonomski sajt “Euroaktiv”.

“Nećemo pričati bajke, nisu investitori humanitarni radnici – oni hoće profit. Niko neće ulagati u nestabilnost”, naglasio je Dačić.

CentralnoGrijanje

U Londonu se održava konferencija “Investiranje u zapadni Balkan”, koju organizuje EBRD. Skupu, osim Dačića, prisustvuju predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevand, te premijeri Crne Gore Milo Đukanović, Hrvatske Zoran Milanović, Makedonije Nikola Gruevski, Albanije Edi Rama i samoproglašenog Kosova Hašim Tači.

U radu konferencije učestvuju i predstavnici EU, međunarodnih finansijskih institucija i potencijalni investitori.

(Vijesti.ba)