Dačić: Sutra historijski dan za Srbiju

0
128

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je uoči sutrašnje prve međuvladine konferencije s EU u Bruxellesu da je ponosan što je jedan od rijetkih srbijanskih premijera koji se može pohvaliti historijskim rezultatom koji će buduće generacije pamtiti.

“Sutra je za Srbiju historijski dan jer prvi put možemo kazati da će se nešto dogoditi, a ne samo da ćemo nešto najavljivati”, kazao je Dačić, javlja Tanjug.

Srbijanski premijer je podsjetio da će osim njega, u  izaslanstvu biti i potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministri Ivan Mrkić i  Branko Ružić i glavni pregovarač Tanja Miščević, a da će ispred EU na sastanku biti šef grčke diplomacije i povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

“Vlada Srbije je usvojila uvodnu izjavu koja će sutra biti predstavljena i taj dokument sadrži stav Srbije o pregovaračkom okviru EU i naš pogled na pregovarački tijek i pozicije. On se tiče izgradnje koncepta društva ka kojem Srbija treba ići, a EU je ne samo cilj već i sredstvo kojim ćemo modernizirati svoj sistem”, zaključio je Dačić.

(vijesti.ba)