Crna Gora nudi stotine radnih mjesta studentima tokom ljetne sezone

0
106

Sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu “Summer Job“, koji organizuju Studentski parlament Crne Gore, u saradnji sa Studentskom organizacijom Turist, održaće se 24. marta u Podgorici, i 26.marta u Kotoru, saopšteno je danas na konferenciji za medije, na kojoj je osim organizatora sajma bio prisutan i ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Predrag Bošković.

Cilj projekta je da studenti, kao i svi ostali zainteresovani za sezonsko zapošljavanje, dobiju priliku da na neposredan način upoznaju sa mogućnostima sezonskog zapošljavanja u Crnoj Gori.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 30 kompanija koje su zainteresovane za angažovanje radnika tokom sezone. Prema procjeni organizatora sajma, oko 400 studenata moći će ovo ljeto svoj posao naći zahvaljujući projektu „Summer Job 2014“. Ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Predrag Bošković kazao je da je nezaposlenost mladih problem sa kojim se suočava i ovaj sastav crnogorske Vlade.

„Bitno nam je da u sezonskim poslovima, studenti mogu odgovoriti potrebama privrednih subjekata, kako bi se smanji broj stranaca, koji dolaze da rade u Crnoj Gori. Naša radna snaga je nekonkurentna kod dosta poslova, ali čini mi se da taj trend ide ka poboljšanju“, poručio je Bošković.

(AA)