Čović: Nitko više od Hrvata ne radi na očuvanju BiH

„Nitko više od hrvatskog naroda ne radi na očuvanju BiH čiju reorganizaciju moraju kreirati i prihvatiti i Hrvati i Srbi i Bošnjaci. Mi kao narod moramo znati što želimo, a kad to znamo, uvjeren sam kako možemo i ostvariti svoje planove te nakon reorganizacije krenuti s rješavanjem životnih pitanja. Uvjeren sam da bismo 90 posto njih mogli riješiti u iduće dvije do četiri godine.

Preduvjet su promjene Ustava na kojima moraju raditi legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda”, poručio je okupljenima na svečanosti organiziranoj u povodu 24. obljetnice utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH u Novome Travniku predsjednik HDZ BiH i andidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Svečanost je organizirana U odličnoj atmosferi Zavičajne udruge „Baština”, ispred nekadašnje zgrade Osnovne škole u Rankovićima.

U izaslanstvu HDZ BiH koje je predvodio Čović su bili Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB, Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ BiH i zamjenica ministra obrane BiH, Goran Lulić, predsjednik ŽO Mladeži ŽSB te brojni drugi stranački dužnosnici među kojima su i predsjednici OO HDZ BiH Travnik i Vitez Mirko Batinić i Boris Marijanović.

Svečanost u povodu 24. obljetnice osnutka HDZ BiH u Novom Travniku okupila je osnivače stranke, aktualno vodstvo i članove Općinske organizacije kao i Zajednice žena i Mladeži HDZ BiH u Novom Travniku. Inače, novotravnički OO HDZ BiH bogatiji je za novih 77 članova, a od podjele iskaznica moralo se odustati zbog tehničkog kvara nastalog prilikom tiskanja iskaznica te će im one biti naknadno uručene.

„Rankovići su mjesto u kojemu se planiralo osnivanje HDZ BiH, a stranka je osnovana u Bučićima”, podsjetila je aktualna predsjednica HDZ BiH, OO Novi Travnik Zdenka Džambas istaknuvši da HDZ BiH u protekle 24 godine krasi ustrajnost i borba u očuvanju interesa hrvatskog naroda od koje se niti jednog trenutka nije odustalo. Džambas je govorila i o budućim projektima na području ove srednjobosanske općine od kojih je najznačajniji gradnja Srednje škole.

Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB je okupljene upoznala s aktualnim stanje u ŽSB i fukcioniranju vlasti naglasivši važnost izlaska na izbore u listopadu te osiguranju deset zastupničkih mjesta u Saboru ŽSB kao i tri zastupnička mandata u Domu naroda Parlamenta F BiH.

CentralnoGrijanje

Predsjednik HDZ BiH i kandidat te stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović je uz riječi dobrodošlice novim članovima stranke u obitelj koja broja više od 35 tisuća članova izrazio uvjerenje da je upravo HDZ BiH zajedno s ostalim strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH snaga koja pobjeđuje i na idućim izborima nakon kojih slijedi neminovna reorganizacija BiH.covic misa

Prije svečanosti, predsjednik HDZ BiH obišao je Zavičajnu udrugu „Baština” kroz čije ga je prostorije proveo Marinko Slipac, predsjednik Udruge. Zahvaljujući njegovom radu i entuzijazmu od zaborava su otrgnuti te za buduće naraštaje sačuvani mnogi predmeti koji svjedoče o bogatoj povijesti Hrvata u Novom Travniku i Lašvanskoj dolini.

Izaslanstvo HDZ BiH predvođeno prof.dr. Draganom Čovićem, predsjednikom stranke i kandidatom HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH boravilo je u Rankovićima, na svečanoj Svetoj misi pod kojom je blagoslovljena novoizgrađena župna crkva. Novo crkveno zdanje podignuto na mjestu nekadašnje crkve teško stradale u proteklome ratu, vjernici su zajedno sa župnikom don Jurom Gavranićem i uz pomoć dobrih ljudi sagradili u rekordne četiri godine, usprkos recesiji i ekonomskoj krizi. Uz sudjelovanje brojnih svećenika, novu crkvu u Rankovićima blagoslovio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.covic ispred crkve

Pored predsjednika HDZ BiH prof. dr. Dragana Čovića, svečanost blagoslova nove crkve, vjernicima novotravničke župe Rankovići, uveličali su i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH.

Nakon blagoslova nove crkve na koju su vjernici župe Rankovići s pravom ponosni, jer svojom ljepotom ukras je cijeloj župi, upriličeno je druženje vjernika i njihovih gostiju.

/HMS/