Coca-Cola donosi trofej Svjetskog nogometnog prvenstva u Sarajevo

Trofej Svjetskog nogometnog prvenstva, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih sportskih simbola na svijetu, 6. marta stiže u Sarajevo.

Rezultat je to ekskluzivnog partnerstva i dugogodišnje saradnje između kompanije Coca-Cola i FIFA-e, koje su organizatori najveće svjetske turneje trofeja do sada.

Coca-Cola turneja FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 2014. započela je u septembru prošle godine izložbom upriličenom u Brazilu, zemlji domaćinu Svjetskog nogometnog prevenstva 2014, a na svom putu koji će trajati devet mjeseci do povratka u Brazil trofej će posjetiti 89 zemalja širom svijeta.

Tokom boravka trofeja u Bosni i Hercegovini ljubitelji nogometa imat će jedinstvenu mogućnost da budu dio ovog nezaboravnog globalnog događaja i izbliza vide najprestižniju nogometnu nagradu, saopćila je Coca-Cola – Adria d.o.o.

Joseph Blatter, predsjednik FIFA-e istakao je zadovoljstvo što je ikona nogometa ponovo na putu oko svijeta.

“Ovaj projekat pruža priliku da podijelimo početak ove divne igre sa ljubiteljima nogometa  širom svijeta, te im damo jedinstvenu priliku da vide trofej u svojoj zemlji”, kazao je Blatter.

CentralnoGrijanje

Pehar će biti izložen 7. i 8. marta u dvorani ”Mirza Delibašić” – KSC Skenderija u Sarajevu. Besplatne ulaznice za posjetu moći će se obezbijediti od danas putem portala kupikartu.ba,na web-stranici coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci sa etiketom inspirisanom turnejom trofeja. Također, od kraja sedmice karte će se moći preuzeti i u prodajnim objektima McDonald’s-a i Sport Life-a u Sarajevu.

Turneja trofeja Svjetskog nogometnog prvenstva prvi put je organizovana 2006. godine, kada je tokom 140 dana trofej obišao 29 zemalja svijeta. 2010. godine, tokom 211 dana karavana inspirisanog Afrikom, trofej se zaustavio u 84 zemlje i oduševio blizu milion fanova, među kojima i 44 šefova država.

Aktuelnom turnejom povodom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. prvi put do sada ljubitelji nogometa iz 50 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, imat će priliku da ugoste trofej od čistog zlata. Zbog svoje važnosti i vrijednosti, trofej u Sarajevo stiže specijalnim avionom iz Praga pod posebnim mjerama osiguranja.

Coca-Cola i FIFA obavezale su se da ovim projektom do 2022. godine posjete svih 209 članicaSvjetske nogometne asocijacije, saopćila je Coca-Cola – Adria d.o.o.

(Fena)