Članovi Eko-ronilačke grupe invalida učestvovali na regati u Bosanskoj Krupi

0
144

Na rijeci Uni u subotu je održana je prva bosansko-krupsa regata. Iako vremenske prilike nisu obećavale odziv je bio prilično dobar. Karavana sa preko 40 plovila uputila se brzacima Une prema Bosanskoj Krupi na putanji dugoj 20 kilometara.

Uživajući u ljepotama Une učešće na regati su uzeli i članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca. Bila je ovo prilika za upoznavanje sa rafterima iz cijele Bosne i Hercegovine, sticanje novih prijateljstava i razmjena iskustva kada su u pitanju organizacije ovakvih događaja.

“Ono što nas svaki put iznova oduševi to je bistrina i čistoća rijeke Une. Nažalost, živimo u sredini gdje je sasvim normalno vidjeti sve moguće vrste otpada i smeća na obalama naših rijeka i jezera.  Sponzor odlaska naših članova na regatu bila je Općina Lukavac i Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Lukavac”, kazao je Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac.

Nakon regate upriličena je večera uz druženje. Pokrovitelj i organizator ovog događaja je Općina Bosanska Krupa, uz podršku Centra za kulturu i informisanje Bosanske Krupe.