Ćiro: Drago mi je da je Sušić malo otkačio, na SP nema vremena za seks

0
86

Safet Sušić, selektor nogometne selekcije Bosne i Hercegovine u intervjuu za „Sport“ je kazao da bh. igračima u bazi u Brazilu neće biti dozvoljen seks. Ovom izjavom Sušić je pokazao da prati trend pojedinih selektora svjetskih reprezentacija koji čak ne dozvoljavaju suprugama igrača prisustvo u kampu.

Inače Sušić je na vrlo netpičan način dao izjavu te je i karikirao kazavši „neka se snalaze kako žele, ima desanka“. U izjavi na novinsku agenciju Patria Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor BiH kazao je da mu je drago što je „Pape malo otkačio“.

“Čujte sine, mene čudi da se Pape šalio. On je inače vrlo zatvoren, ali drago mi je da je malo otkačio. To će sigurno izazvati pozitivne rekacije i simpatije navijača i javnosti”, kazao je Blažević .

 On je dalje napomenuo da je Sušićeva odluka potpuno ispravna te da u vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva nema vremena ni za šta osim za igru i odmor.

“To je takmičenje turnirskog tipa i u tom periodu niko ne razmišlja ni o čemu drugom. Jako je važno da se igrači odmaraju, a znamo koliko energije treba za seks”, kazao je Blažević.

On je također pojasnio i da je ovo pravilo važilo i za hrvatske nogometaše kada su osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a kada je Blažević bio selektor

(NAP)