Čeda pita: Kako izvući Srbiju iz živog blata?

0
51

Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića do 4. februara dogovoriće se o eventualnim koalicijama na predstojećim izborima u Srbiji.

To je najavio šef LDP-a na Glavnom odboru. Kaže da demokrate i naprednjaci nisu na listi onih sa kojima bi pravio koaliciju.

Trebalo bi  da se do 4. februara postignu dogovori o zajedničkom izlasku na izbore sa strankama LSV, SDU, ASNS i predstavnicima Mađara i Bošnjaka, odnosno njihovih regionalnih stranaka.

“Nema tako velikog vođe bez obzira na širinu njegovih pleća koji može sam poneti Srbiju iz ovog živog blata na neku stenu, niti stranke koja je u stanju da to sama uradi. Ako je ostavimo samu, proći će kao i mi 2003. godine”, rekao je Jovanović.

Jovanović se osvrnuo na odnose sa Demokratskom strankom, iz koje je istupio počasni predsjednik Boris Tadić.

Traži Tadićevo izvinjenje

Rekao je da od Tadića očekuje izvinjenje što je dozvoljeno da zbog, kako kaže, jedne fotelje u stranci bude razoren politički život u Srbiji.

“To treba da uradi Tadić, a ne da bude glumac kao što je to najčešće bio u prethodnih 10 godina”, rekao je Jovanović.

On je naveo da Tadić insinuira da je LDP prepreka za stvaranje građanskog bloka “koji treba da skoči za grkljan Nikoliću i Vučiću, koje je on napravio”.

Jovanović je upitao naprednjake da li žele da nastave po starom, a ako to žele onda “neka to čine sa Dačićem, Ðilasom, Tadićem…”

On je podsjetio na razgovor koji je imao sa prvim potpredsjednikom Vlade u ostavci Aleksandrom Vučićem prilikom formiranja Vlade, kada mu je rekao da “spusti gard”:

“I on i ja znamo kakva je ovo zemlja i siguran sam da ćemo se sresti mnogo brže nego što to on čak može da zamisli, u nekom poslu koje će nametnuti vreme. Jednostavno je što se toga tiče, bar za mene, a o tome ćemo zajedno odlučivati”.

Govoreći o šefovima stranaka, on je rekao da je zemlji dosta “kukumavčenja” koje se može čuti od pojedinaca.

“Tadić treba da se žali Tadiću, jer je sam sebi napravio najviše štete. Ðilas neka se žali tabloidima koje je pravio da unište nas, ali su ostali gladni, pa danas jedu njega. Vučić neka bude srećan pred onim što stoji u ovom trenutku naspram njega – zavere o kojima govori nisu ništa. Dačić neka se žali Rusima, a Koštunica neka ide na Kosovo pa neka se tamo žali”, poručio je Jovanović.

“Mi želimo podršku da uđemo u vlast voljom naroda i da menjamo zemlju. Vreme je za to, dosta je priče bilo da smo u pravu”, rekao je Jovanović.

(Vidiportal.ba)