Ćatić: Laž je da sam skinut s listi

0
129

Poznati bokser bh. korijena Adnan Ćatić, odnosno Felix Sturm, demantovao je pisanja medija da je skinut sa svih listi bokserskih organizacija.

”Kada sam ustao i pogledao portale, nisam mogao sebi doći. Informacija da sam skinut sa svih listi svjetskih bokserskih organizacija je najveća laž koju sam pročitao o sebi tokom mog života. Na šta su sve ljudi sposobni pristati samo da napakoste nekome. Čista je laž da sam skinut s listi. To možete provjeriti”, izjavio je Ćatić za Dnevni avaz.

Ćatić je nedavno osvojio titulu prvaka svijeta pobjedom nad Rusom Fjodorom Čudinovom, ali je nakon meča pao na doping-testu, a sada mu prijeti oduzimanje titule. Međutim, na zvaničnoj stranici na kojoj su liste svih svjetskih bokserskih federacija (www.boxing.com), Ćatić se i dalje nalazi na listi Svjetske bokserske asocijacije WBA kao aktuelni prvak.

”Mene niko ne smije i ne može skinuti. Ako treba, poslat ću vam dokaze. I ova posljednja glupost o meni je veliko podmetanje. Neko, a ja znam ko, želi me uništiti. Ne želim sada o tome govoriti, jer istraga još traje. Moji advokati rade svoj posao, ja, također, onaj dio koji se od mene očekuje. I sve ide prema planu”, kazao je Ćatić.

(Fena)