Britanska političarka još misli da Jugoslavija postoji

0
72

Prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji BBC-ja, predstavnica konzervativaca u britanskom parlamentu Nadin Doris izjavila je da njenoj državi prijeti pravi tsunami imigranata iz jedne nepostojeće državne zajednice – Jugoslavije.

“Plimnog vala za sada nije bilo, ali već sutra ili sljedeće godine možda stigne. Ne znamo trenutak kada će doći i to je problem. Prijeti nam plimni val iz Jugoslavije”, rekla je Doris odgovarajući na pitanje jednog Rumuna iz publike u studiju.

Njega je zanimalo hoće li “rasistička retorika” napokon nestati iz javnog govora u Velikoj Britaniji, pošto je postalo očito da od 1. januara ove godine nema najezde imigranata iz Bugarske i Rumunije.

Sam spomen Jugoslavije konzervativnu parlamentarku odmah je lansirao među najpopularnije teme na Twitteru, gdje su je tviteraši uglavnom ismijavali zbog neinformiranosti o geopolitičkim promjenama na europskom kontinentu.

Slabo informisana parlamentarka Doris poznata je po nadimku “Med Ned” ili “Pobesnela Ned”, a 2012. godine je bila suspendovana u svojoj stranci pošto je sudjelovala u reality showu “‘ma Celebrity … Get Me Out of Here!”, piše Poskok.info

(Tuzlanski.ba)