BOSS: Svim građanima najiskrenije čestitke u povodu Dana nezavisnosti BiH

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović u ime svih članova i simpatizera BOSS-a upućuje građanima najiskrenije čestitke u povodu Dana nezavisnosti BiH, ističući da se građani i danas ponovo bore demokratskim protestima za nezavisnost države od nemoralnih političara, tajkuna i svih vrsta ratnih i poratnih profitera i mafijaša.

Prvog marta 1992. godine građani su odlučili da BiH nastavi historijski hod kao suverena i samostalna država svih njenih građana i naroda, ali slijedeći taj put i istrajavanje na nezavisnosti, nažalost, moralo se platiti visokom cijenom. Za slobodu u nezavisnoj BiH, koju danas svi uživamo, izborili su se dostojanstveni ljudi i patriote, koje je snažna svijest o pripadnosti bosanskom tlu i bosanskom podneblju vodila u neravnopravnu i bespoštednu borbu.

U ovim teškim vremenima, punim novih izazova jer su vladajući političari izdali građane, mora se pokazati spremnost za očuvanje svih vrijednosti izborenih u najtežim ratnim okolnostima.

CentralnoGrijanje

 U ime svih koji su svoje živote dali za nezavisnost BiH, njihovih porodica i svih građana koji su branili državu od agresora, dužni smo pokazati snažnu odlučnost da ćemo dati puni doprinos na razvoju demokratske, moderne, pravedne i evropski orijentisane Bosne i Hercegovine, države koja će biti po mjeri svih njenih građana, za kakvu smo se i izjasnili 1. marta 1992. godine, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

(Press BOSS-a)