Bivši muž Seke Aleksić osuđen zbog trgovine drogom

0
146

Dušan Vasilić (38) iz Bijeljine, državljanin Bosne i Hercegovine i Švicarske, koji je optužen za trgovinu drogom, potpisao je s Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice, koji je Sud BiH prihvatio te je osuđen na godinu zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 150.000 KM.

Izgradnja objekta 

Prema sporazumu, oduzeti su mu i mobilni telefoni i kartice, korišteni za izvršenje krivičnog djela te 5.500 eura i 4.100 švicarskih franaka.

Vasilić je, prema optužnici, od marta do avgusta 2012. godine organizirao grupu ljudi radi proizvodnje kanabisa na području Srbije te njenog daljnjeg krijumčarenja i prodaje konzumentima na području BiH i Srbije.

I on je učestvovao u pripremi i uzgoju skanka u velikim količinama, i to u specijalnim uvjetima koji su zahtijevali građevinske intervencije i opremu.

Prema optužnici, finansirao je izgradnju objekta na području mjesta Očage u Srbiji, u koji je instalirana specijalna oprema za proizvodnju ove droge, te angažirao osobe koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.

Pretres u Srbiji

Nangažirao osobe koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.

U pretresu koji je izvršila policija iz Srbije pronađeno je 5,6 kilograma marihuane upakovane u papirne vreće te 39 kilograma cvjetova i stabljika čija vrijednost na narkotržištu iznosi više desetina hiljada KM.

Vasilićevi saučesnici uhapšeni su i procesuirani pred sudom u Šapcu u Srbiji.

Vasilić je, inače, kako saznajemo u krugovima bliskim pravosuđu, bivši muž folk pjevačice Seke Aleksić. Njih dvoje su se razveli prije nekoliko godina.

(Avaz.ba)