BiH ima svoju Selin Dion

0
88

Njeno vrijeme tek dolazi. Ima samo 11 godina, a pjeva, kao da je deset starija, dubokim i prilično zrelim glasom koji, kada je slušate,  postaje pravi melem za dušu.

Voli balade

Ona je Kozarčanka Amila Memić, učenica petog razreda Osnovne škole u Kozarcu kod Prijedora, u kojoj su prije dvije godine, sasvim slučajno na času engleskog jezika otkrili nevjerovatan pjevački talent ove lijepe i pametne djevojčice.

– Nastavnica me zamolila da joj otpjevam nešto na engleskom. Moj izbor je bila Selin Dion (Celine) . Nastavnica je bila oduševljena, toliko da sam nakon tog pjevala i u drugim razredima. Ubrzo, roditelji su me odveli do nastavnika muzičke kulture, da vide šta on misli o mom talentu… i tako sam počela da pjevam – priča Amila.

Priznaje da joj najviše leže balade, ali i sevdalinke. Zbog te ljubavi nedavno je u Banjoj Luci uspješno prošla audiciju za “Prvi glas sevdaha”  Ne krije da bi nakon osnovne  škole voljela da upiše muzičku i da se u životu bavi isključivo pjevanjem.

Njenu želju, uz nastavnika muzičke kulture Nebojšu Dragičevića, koji je u Amili prepoznao supertalent, podržavaju i njeni roditelji majka Amira i otac Zijad Memić.

– Prije nekoliko godina otkrili smo da Amila ima izuzetno razvijen sluh i izuzetne glasovne sposobnosti. Ona voli da pjeva, trudi se… Vremenom je uz stranu muziku zavoljela i sevdah – kaže Zijad.

Na pravom putu

On dodaje da je Amilin pjevački talent sada na pravom putu, treba samo da radi i da se usavršava.

– Nažalost, zakasnili smo na audiciju za “X faktor”. Žao nam je, jer mislimo da bi bila vrlo uspješna. No, ima vremena, kandidirat će se iduće godine – kaže Zijad, uvjeren da je kćerka Amila tu muzičku crtu povukla od njegove majke.

(Avaz)