Bičakčić: Ovo je vrhunac moje karijere

Ermin Bičakčić ovog je ljeta iz Eintracht Braunschweiga otišao u Hoffenheim, a bh. reprezentativac je uoči nove sezone Bundeslige dao intervju za službene stranice saveza.

“Ovo se može okarakterizirati kao vrhunac karijere. Igranje na Mundijalu je veliko iskustvo i prelazak u odlično organiziran klub je svakako velika stvar. U posljednjem periodu stvari su se odvijale jako dobro, no moj uspon ne prestaje ovdje. Ovo je tek početak”, rekao je Bičakčić, koji je doveden da pojača dosta propusnu obranu njemačkog prvoligaša.

“O izboru početne postave će odlučiti trener. Mislim da će on uvijek naći pravo riješenje. Ja ovdje još imam puno toga za naučiti. Popravili smo određene segmente u igri i sada je obrana više kompaktna. Naravno, postoji razlika u odnosu na igranje za Braunschweig. Ovdje se igra dosta brže, defanzivni igrači dosta sudjeluju u ofenzivnim akcijama, tako da moram još poraditi na tome. Ali to je lijep zadatak koji mi se nameće.”

CentralnoGrijanje

U Hoffenheimu će ga voditi stari znanac Markus Gisdol, s kojim je već surađivao u B ekipom Stuttgarta.

“Moj odnos sa trenerom je na najboljoj razini. Nakon epizode u Stuttgartu vlastiti ciljevi su nas razdvojili, ali evo sada me opet trenira. Dobra je stvar što ga poznajem od ranije” prenosi goal.com.

(goal.com)