Begović: Džeko i Ibišević su jedan od najboljih napadačkih dvojaca u Europi

0
111

Jedinica naše reprezentacije kao i ekipe engleskog premijerligaša Stoke Citya, Asmir Begović, za britanske medije je dao nekoliko izjava vezanih za Mundijal, koji će se ove godine igrati u Brazilu.

Asmir Begović je ostrvskim medijima rekao da je kako se primiče početak Mundijala u Brazilu sve uzbuđeniji, te je istakao da smo u vidu Argentine i Nigerije dobili teške ekipe, no da nije nemoguće nadigravati se sa njima i pobjediti ih.

“To je naš prvi veliki turnir, pa ćemo probati i uživati u svojim igrama, i na najbolji način prikupiljati iskustvo kada su u pitanju velika takmičenja. Mi želimo na ovome prvenstvu ostaviti dobar dojam o nama, a uz to nam je želja proći grupu i plasirati se u završnicu takmičenja”, kaže Begović i dodaje.

“Naša grupa je jako teška, ali ako se budemo držali zajedno kao grupa i kao do sada imali zdravu atmosferu unutar ekipe, moći ćemo nešto postići. Mi smo u vidu Argentine i Nigerije dobili teške ekipe, no nije nemoguće nadigravati se sa njima i pobjediti ih. Pred Mundijal ćemo biti nekoliko sedmica zajedno, uvjeti će biti odlični, tako da bi sve trebalo biti uredu”.

Begović ističe da je naš najveći adut na Mundijalu napadačka linija, tj. Vedad Ibišević i Edin Džeko, koji su za vrijeme kvalifikacija postigli većinu golova naše reprezentacije.

” Ja vjerujem u našu kvalitetu, u napadačkoj liniji imamo dva fantastična napadača, Edina Džeku i Vedada Ibiševića, koji su u prošlim kvalifikacijama postigli veći dio golova naše reprezentacije, te su zasigurno među najboljim napadačkim tandemima u Europi”, zaključio je Begović.

(SCSPORT)