Bavarci pripremaju konkurenta Ducati Multistradi

Ako je vjerovati kolegama iz redakcije njemačkog Motorrada BMW radi na novom motociklu s kojim će konkurirati Ducatiju, MV Agusti i Kawasakiju. Prema Nijemcima BMW Motorrad radi na sport-tourer modelu zasnovanom na svojem sportašu S1000RR koji bi se trebao nositi s Multistradom, Turismo Veloceom i Versysom…

Ovogodišnji Intermot donijet će nam još jedan BMW-ov novitet. Riječ je o sport-tourer motociklu koji je navodno zasnovan na superbikeu S1000RR. Model koji bi mogao nositi naziv S1000F navodno će biti nakrcan svom onom elektronikom koju ima spomenuti superbike što znači da će uz ride-by-wire tu biti i traction control, podesivi ovjes, te ABS.

CentralnoGrijanje

Za pokretanje spomenutog sport-tourera bila bi zadužena oslabljena inačica četverocilindričnog motora koji pokreće BMW S1000R. Bavarci će se morati dobrano potruditi ne bi li ovaj novitet bio dovoljno različit od onoga što oni već nude u sportskom, enduro i touring segmentu. Hoće li im to i poći za rukom trebali bismo doznati krajem poslije ljeta.

(automotoportal.hr)