Banovići: Učenici prikupili 7.000 KM za obnovu sportskog terena

RSD Sloboda

Učenici zajedno s roditeljima, nastavnicima i osobljem organizovali su prodajni “Sajam zdrave hrane” te prikupili oko 7.000 KM za obnovu sportskog terena.

Dio je to kampanje “Srcem za teren” koju je pokrenulo Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića, a podržali organizacija World Vision, Općina Banovići, te pojedina poduzeća i javnosti poznate ličnosti.

RMU Banovići

Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi Podgorje, drugog dana u središnjoj školi, dok je trećeg dana sajam održan u područnoj školi Repnik, prenosi “Fena”.

Sajam je privukao veliki broj posjetilaca. Oni su mogli kupiti gastronomske specijalitete i proizvode što su ih vrijedni učenici, zajedno s roditeljima, pripremili za tu priliku.

“Sveukupni trud zajednice rezultirao je pazarom od 6848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena”, navode iz Udruženja.

U širenju vijesti o kampanji “Srcem za teren”, putem svojih Facebook i Instagram stranica, Udruženje mladih BaUM iz Banovića pomažu mnogi sportaši i druge javne osobe iz Bosne i Hercegovine.

Kampanja “Srcem za teren” krenula je u septembru, a iz Udruženja najavljuju niz aktivnosti i događaja u cilju prikupljanja novca za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna događanja te prodajni štandovi.

(FENA)