Bačena bomba na restoran pjevača, ranjen klavijaturista

0
223

Nepoznata osoba jučer ujutro, oko 4.15 sati, bacila je bombu ispred ugostiteljskog objekta “Kod Sijedog”, koji se nalazi u sarajevskoj ulici Rakovička cesta, općina Ilidža, a koji drži pjevač Behko Hodović.

U eksploziji bombe povrede od gelera zadobio je H. S. (18), dok je na dva parkirana vozila kao i na kući, vlasništvo Adema Đulze, u sklopu koje se nalazi ugostiteljski objekt, oštećena fasada, a razbijeno je i staklo na prozorima.

 

Zatvarali restoran

 

– Kada je eksplodirala bomba, sva se kuća zatresla. Šokirani smo događajem, ali i sretni da niko nije poginuo. Mladića koji je u rastoranu tu noć svirao klavijaturu pogodilo je, kako smo čuli, pet ili šest gelera. Imao je sreću da nije nastradao. U momentu eksplozije zatvarali su restoran, a mladić, koji se još školuje i svirajući zarađuje jer mu i roditelji ne rade, krenuo je da spakuje klavijaturu u auto – kazao nam je vlasnik kuće Adem Đulzo.

Adem i njegova supruga Dragica restoran su, kako kažu, prije dva mjeseca izdali Hodoviću. Prema njihovim riječima, oštećeni su Opel Astra, vlasništvo oca povrijeđenog 18-godišnjaka, i Hodovićev Mercedes.

– Ne znamo motiv zbog kojeg je bomba bačena i da li je neko prije toga pravio nered u restoranu pa izbačen ili je nešto drugo motiv. Kažu da su vidjeli da je napadač pobjegao sivim automobilom s mjesta događaja – kaže vlasnik kuće.

Hodovića jučer nismo zatekli u restoranu, koji radi samo vikendom.

 

Obavljen uviđaj

 

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu rukovodio je uviđajem koji su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Policija traga za počiniocem ovog krivičnog djela.

Napustio bolnicu 

Povrijeđeni mladić je nakon eksplozije prevezen u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

– Pacijent je od eksplozivne naprave zadobio više povreda u predjelu natkoljenice, potkoljenice i ramena. No, iako je upućen na daljnje preglede, odbio je hospitalizaciju i svojevoljno napustio bolnicu – kazala nam je Selma Mulić, portparol KCUS-a.

Avaz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here