Autolimar iz Srebrenika na sebe “zalijepi” čitav escajg

0
63

Muhibija Buljubašić, 56-godišnji autolimar iz Srebrenika već dugi niz godina ima neobične sposobnosti, koje, kako sam kaže, nije znao iskoristiti na pravi način.

Bez priprema

On tvrdi da njegovo tijelo zrači posebnom energijom, za koju pretpostavlja da se radi o bioenergiji, pomoću koje je u stanju, bez posebne pripreme, u vertikalnom položaju na prsima, leđima, licu i drugim dijelovima tijela držati kašike, viljuške, noževe i druge metalne predmete. No, Buljubašić kaže da njegov magnetizam nije vezan samo za metal, jer, kako tvrdi, na sebe može zalijepiti daljinske upravljače i druge predmete. 

Priča da je, sasvim slučajno, prije desetak godina primijetio da, kada bi se približio televizoru, ekran bi nekom nevidljivom snagom počeo privlačiti kožu.

 – Prije šest-sedam godina na televiziji sam vidio neku ženu kako demonstrira sposobnost da pomoću bioenergije drži uz tijelo razne metalne predmete i tada mi je sinula ideja da i sam pokušam tako nešto. Iz prvog pokušaja uspio sam na tijelo poredati 20-ak kašika, a sada bez problema na svoje tijelo naredam 55 kašika koje neka nevidljiva energija drži praktično prilijepljene po dva do tri sata – ispričao nam je Buljubašić.

Želi u Ginisovu knjigu

Buljubašić svoje neobične sposobnosti ne namjerava koristiti u komercijalne svrhe, a jedina želja mu je, kako kaže, da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, jer je do sada više puta nadmašio zvaničnog rekordera iz Ukrajine, ali to nije nigdje registrirano.

Pronalazi vodu

Pored privlačenja metalnih i drugih predmeta, Buljubašić tvrdi da ima i urođenu sposobnost otkrivanja izvora podzemnih voda uz pomoć dvije ukrštene bakrene žice. Više puta je do sada pomogao komšijama i prijateljima da otkriju najpogodniju lokaciju za iskop bunara, a kako sam kaže često pomaže i prilikom zemljanih radova, na način da precizno u milimetar odredi trasu vodovodnih cijevi davno zakopanih duboko ispod zemlje. 

(Avaz)