Arkanovi sefovi krili novac, nakit i umjetničke slike

0
342

Dragocijenosti iz tajnih sefova Željka Ražnatovića odnijete su u periodu između njegovog ubistva i kraja akcije “Sablja”, javlja srbijanski “Blic”.

– Pretpostavlja se da su u sefovima bili novac, nakit i umjetničke slike. Pretresom vile u Ljutice Bogdana tokom akcije “Sablja” u martu 2003. iz kuće je oduzeto samo 11 pištolja. Dragocijenosti nisu pronađene jer su vjerovatno čuvane u tim sefovima koji su ubrzo i ispražnjeni – tvrdi izvor “Blica”.

Iste sumnje imao je i Vojislav Đurašković iz Bijeljine, koji je utjerujući dug od Svetlane Ražnatović, pokrenuo kontroverze tajnih sefova. Viši sud u Beogradu je zato zatražio potvrdu od Komercijalne banke, koja je navela da sefovi nisu otvarani 15 godina.

Najbliži Arkanovi saradnici, ali i njegova supruga, bili su iznenađeni, tvrdeći da nisu ni znali za njihovo postojanje. Arkanovi primjerci ključeva su navodno nestali, a sefovi su obijeni. U sefovima nije pronađeno ništa.

– Sve vrjednije stvari su sklonjene poslije Arkanovog ubistva, 15. januara 2000. u hotelu “Interkontinental”. Da li neko zaista može da veruje da je to držano svih ovih godina u sefovima? – pita se za “Blic” Dragan Karleuša, koji je rukovodio policijskom akcijom pretresa vile.

Pjevačica, međutim, i dalje ostaje pri svojim tvrdnjama da su ključevi odnijeti tokom pretresa vile u „Sablji“.

– Ne želim da komentarišem navode Karleuše. Sve ću ubrzo dokumentovati – rekla je juče za “Blic” Svetlana Ražnatović, kojoj je juče zajedno sa zetom Predragom Ocokoljićem odloženo suđenje zbog napada na Aleksandra Olarevića.

(BLIC)