ALERGIČNA NA SEKS

0
91

Od snošaja dobijam opekotine, propao mi je brak, ali vjerujem u ljubav.

Kao ljubav, smijeh i povjerenje, i fizička intimnost je bitan faktor u svakoj vezi. Ali Leoni Blekvel (50) pati od rijetke bolesti, zbog koje joj seks izaziva velike boleve. Kao rezultat toga, morala je da okonča svoj brak. Ona pati od poremećaja koji izaziva pečenje, oticanje, bol i iritaciju polnog organa prilikom seksualnog odnosa. Leoni je odlučila da svoju bolnu priču podijeli sa svijetom.

Sve je počelo kada je imala 23 godine. Ona nije imala pojma šta bi moglo da izaziva takav bol, oticanje i peckanje.

– I dalje se sjećam prvog puta kada se to desilo, a prošlo je 27 godina od tada. Zaista mi je bio potreban odgovor doktora, a kada oni nisu mogli da mi kažu šta mije, to je još zakomplikovalo cijelo iskustvo. Bilo je zbunjijuće, ali i zastrašujuće. Tada se malo znalo o ovome, i bilo je potrebno pet doktora, od toga tri ginekologa, i dvije i po godine da bih konačno pronašla nekoga ko će mi reći šta mi je – počinje svoju ispovijest Leoni.

Ona je išla od doktora do doktora, ali kada niko nije pronašao u čemu bi mogao da bude problem, rečeno joj je da je to sve u njenoj glavi. Tada je bol već postao dosta gori, i živjela je u knstantnom bolu. Znala je da nije u njenoj glavi, smao joj je trbao doktor koji bi to potvrdio. Zato je odlučila da se sama upusti u otkrivanje istine.

Čitajući mnoge knjige o ginekologiji, ona je naišlane nekoliko rečenica koje su joj sve rasvijetlile. Shvatila je da se radi o alergijskoj reakciji na muško sjeme, i laknulo joj je što barem zna o čemu se radi. Ona je konačno pronašla i doktora koji je saslušao njene simptome, i odmah joj rekao da ona ima alergiju na muževljevu spermu. Bila je presrećna što konačno ima potvrdu doktora.

Međutim, rekli su joj da, iako mogu sa sigurnošću da tvrde da je to alergija, en znaju kako bi mogli da je izliječe.

Doktor je preporučio korišćenje kondoma, ali je nesrećna Leoni razvila i alergiju na lateks. Kako je vrijeme prolazilo, njeno stanje se pogoršavalo. Tada je već imala anafilaktičke reakcije, a intenzitet njene alergije je bio ekstreman. Njena bolest je počela da utiče i na brak.

– Mom mužu je bilo najteže to što on nije imao nikakve simptome, i bio je potpuno zdrav. Sve se to dešavalo samo meni. Za njega je bilo užasno da sazna da njegovo sjeme izaziva sve te probleme.

Možete da zamislite kako se muškarac osjeća u takvoj situaciji. Čin ljubavi da izaziva zasljepljujući bol, to je nešto sa čime dvoje mladih ljudi nije znalo da se izbori.

Njih dvoje su odlučili da se rastanu, jer je njena dijagnoza bila doživotna.

I nakon razvoda, ona je nastavila da se bori sa svojom bolešću, i okrenula se prirodnim tretmanima. Sedam mjeseci nakon njene dijagnoze, na tržištu se pojavio ekstrakt reiši pečurke, koji je pomogaoovoj nesrećnoj ženi da se zauvijek otarasi neprijatnih simptoma. Zahvaljujući tome, ona već 20 godina radi kao homeopata, i pomaže ljudima prirodnim putem. Nedavno je i napisala knjigu o tome.

– Iako možda nikada neći postati majka, želim da pokažem svoju mogućnost da volim, brinem, podržavam i njegujem druge, najbolje što mogu, svakodnevno, kroz svoj rad. Moj brak se možda završio prije 25 godina, ali sjećam se puno toga kao da je juče bilo. Svi koji su proživjeli traumatično i dramatično iskustvo, znaju kakav je to osjećaj.

(ŽENA.BLIC.RS)