AL Jazeera najbolja tv stanica u BiH

U anketi BrzihVijesti na pitanje koja je tv stanica u BiH najbolja došli smo do možda i neočekivanih rezultata. Mnogo je tv kuća u našoj zemlji a mi smo se odlučili za njih deset koje se vide na prostoru cijele zemlje pa čak i u susjednim Republikama. Nismo uvrstili TV Sarajevo naprimjer koje je sjajno gledano u sarajevskom kantonu ili TV tuzlanskog kantona.

Javni servisi odavno nisu među najgledanijima što pokazuje ova anketa. BHT I RTRS jedva da imaju po 4,11 i 1,24 posto gledanosti. FTV stoji daleko bolje i ima 13,86.

Evo šta je anketa BrzihVijesti pokazala na pitanje koja je najbolja tv stanica u BiH.

1. Al Jazeera  48,66

2. Face TV     21,41

3. FTV            13,86

CentralnoGrijanje

4. TV 1              7,75

5. TV Hayat      5,35

Anketa BrzihVijesti je pokazala ove rezultate.  U Bosni i Hercegovini ima mnogo agencija koje se bave istraživanjem gledanosti i postoji ogromna sumnja u vjerodostojnost tih rezultata.

Javna je tajna da tv kuće i agencije vode bitku oko rejtinga gledanosti iz prostog razloga zbog podjele kolača koji se zove marketing. Ovdje bar mogu biti mirni jer Al Jazeera još uvijek nije komercijalna ali menadžment ovih kuća može zabrinuti to što su rezultati Al Jazeere i Face TV zaista dobri posebno imajući u vidu da su među anketiranim ubjedljivo najmlađe tv stanice.

(brzevijesti)