Ajnadžić i Karavelić: Bojkotujemo skup koji nije posvećen borcima već Seferovoj promociji

Obilježavanju godišnjice Prvog korpusa Armije RBiH, koja se večeras održava u sarajevskoj dvorani Skenderija neće prisustvovati dva ratna komandanta ovog korpusa koji je tokom agresije na BiH imao najveću zonu odgovornosti i najveći broj brigada.

Vahid Karavelić je za Patriu kazao da je dobio pozivnicu, ali da je za njega apsurdno ići na jednu takvu manifestaciju koju organiziraju pojedinici poput ministra za boračka pitanja Faida Heće i onih koji upravljaju njime.

– Ovdje se radi o principijelnim razlozima. Bio sam ratni komandant Prvog korpusa, uvijek sam bio na obilježavanju godišnjica, ali ovoga puta bojkotujem i neću se pojaviti u Skenderiji, jer na ovaj način želim da skrenem pažnju javnosti na totalnu nebrigu prema boračkoj populaciji koju sada pokazuju ovi organizatori. Dakle, cilj mi je da moj bojkot ukaže na teško stanje u kom se nalaze moji dojučerašnji saborci, RVI, šehidske porodice, te više nego loš rad ministra Heće koji nema nikakav odnos prema njima niti pokazuje senzibilitet za probleme sa kojima se suočavaju najbolji sinovi naše zemlje – navodi Karavelić, dodajući da je skup čista promocija politike samo jedne političke stranke.

CentralnoGrijanje

Na manifestaciji se, kako saznajemo, neće pojaviti ni Nedžad Ajnadžić.

– Pozivnica je naravno stigla, ali ne želim ići na skup koji je ministar Hećo politizirao. Umjesto da to bude sjećanje na herojsku borbu pripadnika Prvog korpusa, sjećanje na najteže dane agresije, to treba da bude predizborni skup Sefera Halilovića, Hećinog stranačkog šefa – pojasnio je Ajnadžić.

(NAP)