Afera trese Nou Camp: Na pomolu skandal koji će potresti fudbalsku planetu

Transfer Brazilca Neymara iz Santosa u Barcelonu mogao bi biti jedan od najvećih skandala u modernijoj istoriji fudbala.

Naime, predsjednika Barcelone Sandra Rosella optužuju da je Neymara platio mnogo više nego što je to objavljeno.

Predsjednik Reala Florentino Perez ljetos je priznao da bi ovaj klub Neymar koštao oko 150 miliona eura.

“Nas bi Neymar koštao negdje oko 150 miliona eura da smo ga doveli. Mi smo tog igrača željeli, ali ne po svaku cijenu, a 150 miliona je bilo zaista previše”, rekao je Perez.

Međutim, sada se postavlja pitanje kako je onda Barcelona Neymara platila “samo” 57 miliona eura, ako je za Real ta cijena bila gotovo pa tri puta veća?

Čini se kako je Barcelona lagala o visini transfera, jer sada na svjetlost dana izlaze podaci da su Katalonci ovog Brazilca platili okruglo 100 miliona eura, a zbog toga bi Rosell mogao da završi u zatvoru!

CentralnoGrijanje

Jordi Casses, protivnik Rosella, javno je optužio predsjednika Barcelone da je ukrao oko 40 miliona eura!

Od 57.000.000 eura koliko je zvanično iznosio transfer, samo 17.100.000 je otišlo u Brazil. Tačnije, 55 odsto od tih 17.100.000 je dobio Nejmarov bivši klub Santosa, a 45 odsto je otišlo na račune menadžerskih agencija DIS i Teisa koji su imali prava na Neymarov ugovor.

Ostatak novca je isplaćen na ime menadžerskih provizija.

Kompanija „N&N“ (Neymar i Neymar) koju kontrolišu igrač i njegov otac je primila novčanu uplatu od Barcelone od 40 miliona eura, ali nikada nije objašnjeno za šta je taj novac tačno isplaćen.

 

Sport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Vaš komentar
Molimo upišite vaše ime