800.000 KM za uključivanje žena i mladih u poduzetništvo

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i deset predstavnika žena poduzetnica i mladih iz Federacije Bosne i Hercegovine, u srijedu će potpisati ugovore o dodjeli poticajnih financijskih sredstava za 2013. godinu.

Ukupan broj ugovora o poticajnim sredstvima za poduzetništvo žena i mladih potpist će 105 pravnih subjekata iz Federacije Bosne i Hercegovine, a od toga je 62 subjekta koji su u vlasništvu žena i 43 subjekta u vlasništvu mladih osoba iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Poticajna grant financijska sredstava za poduzetništvo žena, u iznosu od 450.000 KM, dodjeljuju se subjektima male privrede koje su u većinskom (51% i više) privatnom vlasništvu žena s ciljem većeg i lakšeg uključivanja žena u poduzetništvo te stvaranje novih radnih mjesta.

CentralnoGrijanje

Pored ovih poticajnih sredstava, grant financijska sredstva u iznosu od 350.000 KM dodijelit će se i mladim osobama iz Federacije Bosne i Hercegovine u cilju samozapošljavanja, većeg i lakšeg uključivanja mladih u poduzetništvo te stvaranja novih radnih mjesta. To su subjekti male privrede koje su u većinskom (51% i više) privatnom vlasništvu osoba mlađih od 35 godina.

(Fena)