Zidane i Materazzi, 12 godina kasnije: Sudija otkrio da nije vidio udarac glavom

U finalu Mundijala 2006. godine igrali su Francuska i Italija, a znalo se da će to biti posljednji meč u karijeri velikog Zidanea. On je u tom meču postigao gol za Francusku iz penala, a regularni dio meča okončan je rezultatom 1:1. U produžecima je Zidane dobio crveni karton nakon što je glavom udario Marca Materazzija, a kasnije je Italija nakon boljeg izvođenja penala osvojila trofej.

Elizondo je priznao da ni on ni pomoćnici nisu vidjeli incident, ali je četvrti sudija Luis Medina Cantalejo vidio šta se desilo.

Menprom

“U jednom trenutku vidio sam Materazzija da leži na podu, na oko 30-40 metara udaljenost od mene tako da sam zaustavio utakmicu. Brzo sam putem slušalica upitao pomoćnike šta se desilo, ali iznenađujuće odgovorili su da nisu vidjeli ništa”, opisao je Elizondo.

Tada na scenu stupa Cantalejo koji je opisao šta se desilo, a Elizondo je Cantaleja nazvao svojim “anđelom čuvarom”.

“Užasno, Zidaneov udarac glavom o Materazzija bio je užasan. J*** te! Zidane je glavom udario Materazzija, kada pogledaš video nećeš vjerovati”, prenio je Elizondo Cantalejove riječi.

Elizondo je potom kazao da je pri dolasku na mjesto događaja znao da će Zidaneu dati crveni karton, a time je okončao karijeru jednog od najboljih igrača svih vremena.

(Klix.ba)

RSD Sloboda