Žena vladara Dubajia pobjegla od svog supruga

Žena vladara Dubajia pobjegla od svog supruga

RSD Sloboda

Šesta supruga milijardera i vladara Dubaija Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma (68) pobjegla je od muža i vjeruje se da se skriva u Londonu s djecom.

Princeza Haya Al Hussein (45), polusestra jordanskog kralja Abdullaha, pokrenula je i postupak razvoda nakon što je prvo pobjegla u Njemačku, u koju je, navodno, povela i svoje dvoje djece Jalilu (11) i Zayeda (7). Prvo je u Njemačkoj i zatražila politički azil, a navodno joj je u bijegu pobjegao njemački diplomata, pišu britanski mediji.

RMU Banovići

Mediji javljaju da je uzela i 31 milion funti kako bi započela noviživot.

Njemačke vlasti, također, odbile su šeikov zahtjev da vrate njegovu suprugu u Dubai. Podsjećamo, prošle godine, jedna od njegovo dvadesetoro djece, princeza Latifa pokušala je da pobjegne od oca i da zatraži azil u SAD-u. Uhvatili su je i od tada nije viđena – navodno je vraćena u UAE. Njeni prijatelji kažu da je pod sedativima i da je potpuno zatvorena.

Princeza Haya, s druge strane, u javnosti nije viđena od 20. maja, te je nema ni na društvenim mrežama, na kojima je bila jako aktivna. Također je bila odsutna s prošlosedmičnog Royal Ascota, gdje je prije uvijek pratila svog supruga – oboje imaju konje koji trče na takmičenju Vojvode od Edinburgha.

Nedavno je na Instagram računu, koji se povezuje s vladarom Dubaija, objavljena i poema, nazvana Izdaja, a vjeruje se da ju je napisao Maktoum. U poemi stoji ‘izvarala si najvrjedniju stvar’ i “dao sam ti povjerenje i prostor…najveća greška koju si učinila jeste što si lagala’.Princeza Haya jedna je od šest žena vladara Dubaija i vjenčani su 2004. godine. Nazivali su je “mladom ženom”.

Na Twitteru sada mnoge slavne ličnosti mole da im ona, nakon što je pobjegla, kaže šta je bilo s princezom Latifom, a čak ju je i Kim DotCom zamolio za pomoć.

(Hayat)