ZAZIDALI BANDERU JAVNE RASVIJETE U ZGRADU, A SADA TRAŽE OD ELEKTROPRIVREDE DA JE SKLONE!

RSD Sloboda

Ukoliko vas put navede u Ulicu Veselina Masleše na Lekinom brdu u Beogradu (Srbija), zastanite kod broja 40. Tu se gradi zgrada, i to ne bilo kakva. Betonsku banderu javne rasvijete su zazidali u terasu! Da se čovek prekrsti i desnom i lijevom.

Štaviše, ovaj “arhitektonski haos” ima sve potrebne građevinske dozvole izdate od Sekretarijata za urbanizam. I tek kad je posao završen, investitor Zoran Trajić poslao je zahtijev “Elektroprivredi Srbije” za izmiještanje betonskog stuba, ističući da za gradnju ima sve dozvole.

“Izvodeći radove na izgradnji navedenog stambenog objekta, male stambene zgrade, naišao sam na problem. Betonski stub, bandera koja se nalazi na javnoj površini, a ispred fronta predmetne parcele, ukršta se sa terasom na prvom spratu stambene zgrade. Očigledno je potrebno njeno izmještanje. Ubijeđen da su zakonitost, razložnost i socijalno uvažavanje temelj postojanja države za koju se zalažu predsjednik republike i svi državni organi, mislim da ovo pitanje treba da se razriješi i da se betonski stub postavi u korist i za dobro svih učesnika koji su s tim neposredno povezani”, napisao je Trajić “Elektroprivredi” 19. septembra.

Njihov odgovor i dalje nije poznat, a u vezi sa ovom problematikom “Kurir” im je poslao pitanja, ali do zaključenja broja odgovore nisu dobili.

Iz odgovorne projektantske firme navode da ovakvo rješenje nije predviđeno njihovim projektom, jer u trenutku izrade ta bandera navodno nije postojala.

“Podnijet je zahtjev za izmještanje bandere, ali nije bilo moguće odložiti početak gradnje. Kako smo informisani, bandera će najvjerovatnije biti skraćena, a možda čak i potpuno izmještena”, kažu projektanti.

I komšije iz Veselina Masleše su zaprepaštene ovim neverovatnim potezom, a u šali zgradu nazivaju biserom arhitekture.

U istoj ulici gdje se gradi ovaj stambeni objekat živi i investiror Zoran Trajić. Ekipa “Kurira” ga je juče pitala za komentar, ali on nije želio da govori za novine.

“Nemam nikakav komentar. Pišite po svojoj savjesti i ni slučajno nemojte da me slikate”, rekao je Trajić.

Radovi na ovoj stambenoj zgradi počeli su 18. jula ove godine, a rok za završetak radova je jul 2019. godine.

 

(Kurir)