VUČIĆEV GOVOR U ZAGREBU “Mogu biti i konj i četnik ako će Srbi u Hrvatskoj živjeti dobro”

REKLAMA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Hrvatsku. Nakon dočeka na Pantovčaku Kolinda i Vučić su se povukli na sastanak koji je trajao više od sat vremena.

“Reći ću samo da smo otvorili mnoga pitanja. U mnogim se stvarima nismo složili, negdje smo se približili. Iznimno bitno je da smo se dogovorili da ćemo nastaviti razgovarati. Složili smo se o nekoliko otvorenih pitanja, da ona predstavljaju našu ljudsku, moralnu, etičku odgovornost prema građanima naših država, posebno prema obiteljima koje traže svoje sinove, članove svojih obitelji, da se pitanje nestalih riješi što je moguće prije. Ohrabruje me ta odgovornost i volja predsjednika Vučića da izravno razgovara s predstavnicima naših udruga”, kazala je Kolinda na presici nakon sastanka s Vučićem.

Menprom

 

Vučić: Kolinda je hrabra

“Hvala na pozivu i dobrodošlici. Razumijem da to za vas nije bio lak potez, posebice za atmosferu koja je stvarana u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, čestitam vam na hrabrosti. Doći ćemo do toga da budemo kao Norveška i Švedska. Moramo gledati u budućnost.

Oko granice Hrvatska se poziva na katastarske knjige, Srbija se poziva na zakon. Imamo potpuno drugačije stavove, pokušat ćemo to riješiti bilateralnim putem.

Idući tjedan ću se sastati s predstavnicima udruga nestalih, mislim da je to važno i za Srbe i za Hrvate.

Razgovarali smo o pripadnicima manjina.

Ne mogu obećati da ćemo sve riješiti, ali ćemo se potruditi”, kazao je Vučić u Zagrebu.

 

 

 

RSD Sloboda