Više od stotinu članova delegacije PDA BiH na Dan državnosti odalo počast Sulejmanu Tihiću

Više od stotinu članova delegacije PDA BiH na Dan državnosti odalo počast Sulejmanu Tihiću

RSD Sloboda

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, više od stotinu članova delegacije Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Mirsadom Kukićem, položili su cvijeće na mezar Sulejmana Tihića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Posjetom mezaru u haremu Bijele džamije u Bosanskom Šamcu, delegacija stranke se na ovaj veliki dan  za našu državu, u krugu porodice rahmetli Tihića, prisjetila takođe velikog čovjeka, koji je učestvovao u mnogim važnim političkim procesima za našu domovinu.

RMU Banovići

Dajući ogroman doprinos kako u političkom, tako i u društvenom životu naše države, Tihić će ostati upamćen po svojoj odanosti i požrtvanosti Bosni i Hercegovini, zalaganju za politički kompromis, dijalog i interes države, kao i da svi građani budu jednaki i slobodni.

Počast ovom jednom od najuticajnijih političara Bosne i Hercegovine odali su Elzina Pirić, predsjednica Kluba zastupnika PDA u Federalnom parlamentu, Safer Demirović, federalni zastupnik, zatim Samir Imamović, generalni sekretar stranke, delegacija Kantonalnog odbora s područja TK koju je predvodio Jakub Suljkanović, predstavnici Posavskog kantona, zastupnici u Skupštini TK, predstavnici Asocijacije mladih PDA TK, te delegacije gradskih i općinskih odbora s područja TK i Brčko Distrikta, kao i predstavnici banovićke općine i tamošnjeg Općinskog vijeća i rudari RMU Banovići.

This slideshow requires JavaScript.

(Press PDA BiH)