Veliki broj vjernika okupio se na iftaru na Kalemegdanu

Veliki broj vjernika okupio se na iftaru na Kalemegdanu

Ferx.ing d.o.o

Veliki broj muslimanskih vjernika okupilo se sinoć na velikom ramazanskom iftaru na Kalemegdanu, u Beogradu.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije (ISZ) Sead Nasufović rekao je da je svečana ramazanska večera samo “nastavak dobre i lijepe saradnje između dvije domovine Srbije i Turske”.

Menprom

“Večeras smo se okupili da zajedno uživamo u božijim blagodatima. Molim Boga da narodi Turske i Srbije žive uvijek u miru i slozi”, kazao je Nasufović.

Predsjednik opštine Bajrampaša iz Istanbula Atila Aydiner rekao je da je nastupila sveta noć u kojoj se sa Kalemegdana šalje poruka svijetu da su “jake i divne ruke prijateljstva Srbije i Turske”, javlja Anadolu Agency.

“Mi smo zaduženi za prijateljstvo, za most koji spaja dvije divne zemlje Tursku i Srbiju. Na ušću Dunava i Save šaljemo poruku da možemo ovdje zajedno da postimo, da svi zajedno sjednemo za jednu trpezu”, rekao je Aydiner.

Ambasador Turske u Beogradu Tanju Bilgic poželio je svima zdravlja, te jedinstvo i bratstvo i da Bajram dočekaju u veselju.

Iftar na Kalemegdanu organizovala je Islamska zajednica Srbije i istanbulske opštine Bajrampaša.

Iftaru na Kalemegdanu prisustvovali su predsednik beogradske opštine Stari Grad Marko Bastać, ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov i rabin Beogradske sinagoge Isak Asiel.

(Haber)

RSD Sloboda