Velike gužve na granicama s Hrvatskom: Vozači iz BiH sinoć čekali satima da izbjegnu obaveznu izolaciju

Velike gužve na granicama s Hrvatskom: Vozači iz BiH sinoć čekali satima da izbjegnu obaveznu izolaciju

RSD Sloboda

Zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj, od ponoći je na snagu stupila odluka Štaba civilne zaštite po kojoj svi oni koji uđu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova ili Makedonije, moraju u obaveznu dvosedmičnu samoizolaciju.

Zbog toga je na granici s Hrvatskom nešto prije ponoći stotine automobila bilo u redu kako bi izbjegli obvezni karantin.

RMU Banovići

Pojačan promet bio je na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dok se na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše čekalo sat i po. Duga kolona bila je i na prijelazu kod Slavonskog Broda.

– Prema njima se postupa na jednak način kao prema hrvatskim državljanima, bez obzira na to što su strani državljani – izjavio je Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog direktora policije, načelnik Uprave za granicu, za HRT. Dodao je kako lična vozila nikad nisu pratili te da se u sistemu vidi kad je neko ušao u zemlju zbog čega tranzit mogu kontrolirati.

– Dakle, putnici, naprimjer, iz Mađarske koji putuju na more mogu putovati preko BiH i oni su u tranzitu, to se ne računa kao da su bili na području BiH i da bi time bili u nekakvoj samoizolaciji – objasnio je Ničeno, pišu 24sata.hr.

(24sata.hr)