Velika Kladuša: Pronađena masovna grobnica ubijenih pasa

Velika Kladuša: Pronađena masovna grobnica ubijenih pasa

Ferx.ing d.o.o

Kantonalna inspekcija uz prisustvo policije izvršila je danas provjeru prijave Adema Ade Pajazetovića da se na deponiji smeća Radića most, u mjestu Vrnograč, općina Velika Kladuša nalazi masovna grobnica mučki ubijenih pasa koji su dovezeni iz azila i ubijeni.

Nakon provjera inspekcije utvrđeno je da se na ovom smetlištu nalazi veliki broj ubijenih pasa, blizu 150 njih, koji su ubijeni i ostavljeni, piše portal Kladuškabuna.com.

Menprom

Zbog ogromnog broja ubijenih pasa i smrada koji se širi okolnim mjesnim zajednicama od Vrnograča, Glinice, Poljane, Bosanske Bojne, Mekanovića i još mnogih drugih ugroženo je zdravlje svih mještana.

Na ovom portalu kao odgovorne za ovaj slučaj prozivaju načelnika Općine Fikreta Abdića i Elviru Abdić Jelenović (kao naredbodavce), te Sulejmana Silića i direktora preduzeća Komunalije Amira Đogića (kao izvršioce).

Također su pozvali građane da se pobune protiv uništavanja zdravlja stanovništva, te su pozvali nadležne institucije da hitno reaguju i procesuiraju odgovorne.

(Kladuška buna)

RSD Sloboda